NCERT solutions class 9 English:- The Fun they had chapter-1 English book Beehive


NCERT solutions class 9 English


NCERT solutions class 9 English:- The Fun they had chapter-1 English book Beehive


Answer these questions in a few words or a couple of sentences each.


1. How old are Margie and Tommy?

Answer:-  
Margie is 11 years old and Tommy is 13 years old.

2. What did Margie write in her diary?

Answer:-  
Margie wrote in her diary "Today Tommy found a real book"

3. Had Margie ever seen a book before?

Answer:-  
No Margie had never seen a book ever before.

4. What things about the book did she find strange?

Answer:-  
She found that the text was still there they were not moving and pages were yellow and crinkly.

5. What do you think a telebook is?

Answer:-  
A  telebook is a Virtual book that can be displayed on a computer screen in which text is continuously moving.


6. Where was Margie's school? Did she have any classmates?

Answer:-  
Margie's school was just next to her bedroom. No, she didn't have any classmates.

7. What subjects did Margie and Tommy learn?

Answer:-  
Margie and Tommy learn the following subjects:-

🔘. Arithmetic Maths
🔘. Geography
🔘. History

Answer the following with reference to the story.


"I wouldn't throw it away"


1. Who says these words?

Answer:-  
Margie said these words

2. What does 'it' refers to?

Answer:-  
It refers to a real book

3. What is it being compared with the speaker?

Answer:-  
A telebook

"Sure 'they'had a teacher but it wasn't a regular teacher. It was a man."


1. Who does 'they' refer to?

Answer:-  
Margie and Tommy's Great Grandparents.

2. What does 'regular' mean here?

Answer:-  
Here regular teacher means mechanical teacher.


3. What is it contrasted with?

Answer:-  
It is contrasted with a Human teacher who taught her great grandparents in the past.

Answer each of these questions in a short paragraph (about 30 words).


1. What kind of teachers did Margie and Tommy have?

Answer:-  
Margie and Tommy had mechanical teachers.
Mechanical Teacher teaches them different types of subjects like Maths, Geography, History, etc.
It also gives Tests and homework and students have to put Homeworks and answers sheets in a given slot. The mechanical teacher was regular and it displayed on the screen.


2. Why did Margie's mother send for the County Inspector?


Answer:-  
Margie's was doing worse after worse in Geography test and her mechanical teacher gave her test after test, her mother was disappointed by this and she shook Margie's head sorrowfully and sent her for the County Inspector.

3. What did he do?


Answer:-  
County Inspector was a round little man with a red face and a whole box of tools with dials and wires. He smiled at Margie and gave her an apple, then took the teacher apart where he maintained the teaching level of Mechanical teacher to her average ten-year level age.

4. Why was Margie doing badly in geography? What did the County Inspector do to help her?


Answer:-  
Margie was doing worse after worse in Geography because her mechanical teacher was giving her test after test which is above her age level. County Inspector gave an apple to Margie and then he fixed and maintained the level of Mechanical teacher to her age.

5. What had once happened to Tommy's teacher?



Answer:-  
Once Tommy's mechanical teacher was taken away from him for about a month because the history sector had blanked out completely.

6. Did Margie have regular days and hours of school? If so, why?


Answer:-  
Yes, Margie has regular days and hours of school except for Sunday and Saturday.
Because her mother thought that it would be easier for small kids to learn better and remember better.


7. How does Tommy describe the old Kind of school?


Answer:-  
Tommy described the old Kind of school that there was a special place of study where many students study together named school and they went to school together they played together they did their homework together and there was a real Human teacher who taught them.

8. How does he describe the old Kind of teachers?


Answer:-  
Tommy described the old Kind of teachers as there were a real human teacher for the teaching of students they were not regular as 
Mechanical teacher, it was a human being.

Answer each of these questions in two or three paragraphs (100-150 words ).


1. What are the main features of the mechanical teachers and the Schoolrooms that Margie and Tommy have in the story?


Answer:-  
The main features of the mechanical teachers and the Schoolrooms that Margie and Tommy have in the story are the following:-

🔘. The mechanical teacher was regular except Sunday and Saturday.

🔘. It took regular tests and gave regular homework.

🔘. The homework and answers sheet should be submitted in given slots by students in mechanical teacher.

🔘. It examined the homework and answer sheet and give remarks and marks.


2. Why did Margie hate school? Why did she think the old Kind of school must have been fun?


Answer:-  
Margie hates school because she was doing worse after worse in the Geography test and her mechanical teacher was giving her test after test, that's why Margie hated the school.

She thinks old Kind of school must have been fun because there was a special place for study named school, not like Margie's bedroom, there all students went school together and came home after school together, they played together, they eat together in recess time, and they solve their Homeworks together, that's why Margie thought there would be fun in studying old Kind of schools.


3. Do you agree with Margie that schools today are more fun than the school in the story? Give reasons for your answer.


Answer:-  
Yes I agree with Margie that schools today are more fun than the schools in the story
Because of the following reasons:-

🔘. In today's time, there is a human teacher who can understand our feelings far better than a mechanical teacher.

🔘. In today's school students can establish a group discussion for their queries but in Margie's school, there is no group discussion all students are studying in their bedroom.

🔘. In today's school students have more fun than Margie's school because they can study together, they can play together, they can walk together, they can eat together or they can do anything together but in Margie's school there only Margie study no other could interrupt her or no one other can study with her.

NCERT solutions class 9 English:- the Fun They Had by Issac Asimov summary and solutions.

Related Posts

Become our member